Mestské zastupiteľstvo bude rokovať o rozpočte mesta opätovne v januári

22.12.2011 Snina

Snina 22. decembra (TASR) - Primátor Sniny Štefan Milovčík sa rozhodol nepodpísať uznesenie k schválenému rozpočtu mesta, ktorý odobrili sninskí poslanci počas minulotýždňového rokovania mestského zastupiteľstva (MsZ). Pre vedenie radnice je schválený materiál pre viacero chýb neprijateľný.
Rozpočet mesta pre budúci rok schválili mestskí poslanci vo štvrtok 15. decembra v podobe, ktorá sa líšila od pôvodného návrhu radnice tým, že navrhovala razantnejšie šetrenie v pokladnici mesta.
\"Našou ambíciou bolo a je znižovať bežné výdavky na únosnú mieru, za účelom vytvorenia dostatočného prebytku z dôvodu pripravenosti mesta na nepredpokladané poklesy príjmov zo štátneho rozpočtu,\" uviedol pre TASR poslanec Jaroslav Regec (SDKÚ-DS), ktorý hlasoval za úpravu pôvodného rozpočtu z dielne mesta.
Podľa prednostky mestského úradu Jany Rosičovej schválený rozpočet primátor mesta pre viacero procesných chýb následne nepodpísal.
Poslanci predložili svoj návrh rozpočtu, no všetky súvisiace materiály k prijatému uzneseniu dokladali podľa jej slov len ako zmenu pôvodného rozpočtu. \"Mali sa najprv schvaľovať zmeny nášho rozpočtu a potom ešte raz celý návrh tohto materiálu po zmenách,\" doplnila Rosičová.
Prednostka mestského úradu zároveň poznamenala, že škrty vo výdavkovej časti rozpočtu schválené MsZ by nebolo možné v praxi dosiahnuť. \"Poslanci odobrali mestskému úradu 40.000 eur na tovaroch a službách, reálne sa to nedá dodržať. Chcela by som však zdôrazniť, že primátor mesta nenapadol vecnú stránku rozpočtu, ale procesnú stránku rozpočtu,\" povedala Rosičová.
Mesto Snina tak vstúpi do nového roka v rozpočtovom provizóriu. Poslanci však budú o prebytkovom rozpočte v sume 399.410 eur, ktorý navrhuje radnica, opätovne rokovať už 5. januára. S ako odozvou sa tento návrh nakoniec stretne u poslancov MsZ, je nateraz otázne. Prebytok rozpočtu, ktorý schválili 15. decembra, predstavoval podľa Rosičovej sumu 674.058 eur.
 

Vyberte región